I ett tidigare inlägg talade vi mycket om vikten av att välja en julklapp som känns personlig, samtidigt som den kommer till användning och passar så många olika typer av människor som möjligt. Anledningen till att detta är så viktigt är för att man som mottagare kommer att känna sig mer uppskattad om man ser att julgåvan är ordentligt genomtänkt. Det kan kännas svårt och klurigt att komma på något som så många olika individer kommer att ha användning för och bli glada över, så det bästa är alltid att försöka matcha julklappen med den bransch som man arbetar inom.

Det är lätt hänt att man väljer de vanligaste, enklaste och kanske mest uppenbara, t.ex. en pläd meImage result for Matcha julklappen till branschend företagets logga på. En sådan julklapp kan förvisso uppskattas och komma till användning, men idén känns uttjatad och inte alls genomtänkt. Fundera över branschen som du arbetar inom och se om det finns något som dina anställda eller kunder kan dra nytta av. I listan nedan får du tips på julklappar som kan passa de olika branscherna.

  • Byggarbetare, utomhusarbete, trädgårdsarbete – Att köpa ett bälte för verktyg eller en kratta är inte direkt såna alternativ som vi menar. Jobbar dina anställda ute så satsa istället på något som de kommer ha användning för under dagen. En termosmugg kan vara lösningen på dina problem. Muggen är relativt billig i inköp, snygg och mycket praktisk. För vem uppskattar inte att kunna bära med sig te eller kaffe där en kaffeapparat inte finns tillgänglig?
  • Hotell, restaurang, café – Denna bransch är kanske den bransch som lämnar fler möjligheter. Ge dina kunder eller anställda ett presentkort på en middag på valfri restaurang, en snygg grillmatta inför sommarens alla festligheter eller varför inte ett häftigt och snyggt designat förkläde.
  • Skönhet, hälsa, vård – Att pyssla om andra är vardag, men hur ofta hinner dina anställda pyssla om sig själva? Satsa på presentkort på behandlingar, härliga krämer eller ett eget litet spa-kit.