Image result for Därför bör man dela ut julklapparDet finns två tillfällen då ett företag kan behöva köpa in julklappar. Det ena är för att visa omtanke och uppskattning till sina anställda och det andra är för att visa uppskattning till sina kunder. Oavsett varför man väljer att köpa in julgåvor är det viktigt att man väljer klapparna med omsorg. När man tar första bästa pryl som man kommer över kommer kunder eller anställda snabbt märka av detta och hela vitsen med att ge julklappar företag försvinner helt.

Vilken typ av julklapp som man väljer är därför mycket viktigt. Det kan vara svårt att införskaffa en julklapp som känns personlig, samtidigt som den ska kunna passa till flera olika typer av personer med varierande intressen. Ett mycket bra sätt att lyckas få in båda delarna i julklappen är att välja en julklapp som har en direkt anknytning till företaget och de varor eller tjänster som man säljer. Dina anställda kommer med största sannolikhet att bli glada för att få ta del av företaget på ett helt annat sätt och dina kunder kommer uppskatta julklappen minst lika mycket. Det finns ju en anledning till att kunderna väljer just ditt företag och det som du har att erbjuda.

Just julen är en så pass stor och viktig högtid för många människor att julklappen från företaget känns extra viktig. Det är sällan gåvan i sig som har störst betydelse, utan mer att företaget har tagit sig tid och ork att köpa in julgåvor till kunderna/anställda. En person som känner sig uppskattad kommer med största sannolikhet att fortsätta att arbeta eller använda sig av ditt företag, vilket i slutändan gynnar företaget något enormt. Du som företagare slipper hög personalomsättning då de anställda får känna att de syns och att de uppskattas och dessutom får du nöjda och glada kunder som mer än gärna återkommer till dig. Du kommer alltså att vinna på det – oavsett vem som får klappen.